MONIQUE ROBYN - diabeteseducator

Ik ben Monique Robyn, moeder van drie kinderen en heb in mijn 33-jarige loopbaan 26 jaar in UZ Leuven op verschillende eenheden van diverse specialiteiten gewerkt als hospitalisatie-, studie- en diabetesverpleegkundige. De resterende jaren werkte ik als hoofdverpleegkundige op medische beeldvorming in AZ Diest.

Verpleegkunde is een job waar ik van in den beginne met volle overtuiging voor gekozen heb.

Geen eenvoudige job, want tijdens mijn carrière ben ik al heel wat uitdagingen tegen gekomen en heb soms moeilijke beslissingen moeten nemen, ook in functie van het gezin.

Maar juist omdat de job als verpleegkundige een serieuze dosis passie, gedrevenheid en doorzettingsvermogen vraagt, blijft het volgens mij een van de mooiste beroepen die er zijn.  

Ik ben iemand die hoge eisen stelt aan zichzelf, kwalitatief goed werk wil leveren en met de nodige luisterbereidheid de zorg compleet probeert te maken. Mensen bekijk ik in hun totaliteit. Daarom ook vind ik het netwerken met andere zorgorganisaties erg belangrijk. Ook familie en mantelzorgers zijn van essentieel belang. Zonder hen betekenen wij in de thuiszorg niet veel. Deze mensen, die ons op hun beurt ook erg nodig hebben, verdienen eveneens de nodige aandacht.

De zorg voor mijn broer enkele maanden geleden en zijn wens om zo lang mogelijk thuis te blijven, heeft er mij ongetwijfeld eveneens toe aangezet om voor een nieuwe carrière in de thuiszorg te kiezen. Ik herinner me nog goed de verpleegkundige die elke dag bij hem langskwam. Ze nam tijd om te luisteren, om te verzorgen en voor een babbeltje, dat beetje extra aandacht waar hij op dat moment het meest nood aan had. Dit heeft voor mij nog eens extra duidelijk gemaakt dat goede thuiszorg essentieel is en ook voor meer opportuniteiten kan zorgen. 

Zo maak ik sinds 1 augustus 2020 als diabeteseducator deel uit van CoZorg.  Vooral de waarden die CoZorg aanwendt “thuiszorg op maat in alle aspecten” trokken meteen mijn aandacht.  Door een nauwgezette samenwerking met artsen, mantelzorgers, partners en andere informele zorgkundigen, tracht ik samen met het ganse team alles in het werk te stellen om goede professionele zorg te verlenen en zo onze missie waar te maken. Het imago van de thuisverpleegkundige die alleen gaat ‘wassen en verschonen’ hoort tot het verleden.  

Ik ben dan ook blij om samen met mijn collega’s van CoZorg, bij u thuis, de nodige kwalitatieve zorgen te kunnen garanderen, met oog voor uw persoonlijke noden.


MONIQUE ROBYN - diabeteseducator
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x