Palliatieve zorg

CoZorg en palliatieve zorg aan huis (regio Haacht)

We zijn gespecialiseerd in het bieden van palliatieve zorg aan huis. 

Zo kan u tot op het laatste moment thuis blijven, en toch met de beste zorgen omringd worden.


Palliatieve zorg aan huis...

  • is gericht op het verlichten van pijn en andere klachten, zodat jij en je naasten zoveel mogelijk levenskwaliteit en comfort ervaren.
  • is totaalzorg: er is niet alleen aandacht voor fysiek lijden, maar ook voor psychische, sociale en spirituele behoeften.
  • biedt ondersteuning aan zowel jou als je omgeving: mantelzorgers, naasten


Hoe gaan wij te werk?

  • Zorg op maat: Onze verpleegkundige zorg wordt steeds afgestemd op uw wensen en behoeften en die van uw naasten. Hoe mensen omgaan met ziekte en de dood, is immers voor iedereen verschillend. Daarom luisteren we graag naar uw verhaal en gaan we samen op weg om u de beste zorg te kunnen bieden in de laatste levensfase. Hierbij ondersteunen we u niet alleen bij het behandelen van de fysieke klachten, maar kan u ook met uw zorgen en vragen bij ons terecht. We maken graag tijd voor een babbeltje om u en uw naasten zo goed mogelijk door deze moeilijke periode te kunnen loodsen.


  • Respect voor autonomie: U hebt steeds het recht en de mogelijkheid om zelf te beslissen wat er met u gebeurt. We gaan hiervoor met u, uw naasten en andere zorgverleners in dialoog, zodat uw wensen steeds gerespecteerd worden.


  • Samenwerking: Het bieden van goede palliatieve zorg is steeds teamwerk Daarom werken we steeds samen met u, uw mantelzorgers, huisarts en uw andere vertrouwde zorgverleners (gezinshulp, kinesist,...). Ook onze verpleegkundigen staan constant met elkaar in contact zodat iedereen steeds op de hoogte is van uw wensen. Daarnaast kunnen we ook steeds beroep doen op Panal (Palliatief Netwerk Arrondissement Leuven) voor bijkomend advies en ondersteuning.


Praktisch

Heel praktisch kan onze palliatieve thuisverpleging onder meer volgende taken vervullen:

– pijnbestrijding

– medicatietoediening

– hygiënische zorg

– psychosociale ondersteuning 

We komen hier zo vaak als nodig voor langs en zijn 24/7 bereikbaar. Onze referentieverpleegkundige palliatieve zorg staat ook steeds met raad en daad voor u klaar.

Het is belangrijk dat deze zorg steeds in nauw overleg gebeurt met de huisarts en andere zorgpartners. Naast onze thuisverpleegkundigen, kan ook de multidisciplinaire begeleidingsequipe bij u thuis langskomen.

We bieden onze palliatieve thuiszorg aan in de gemeentes Haacht, Wespelaar, Tildonk en Wakkerzeel.We zijn dankbaar dat het mogelijk was dat ons moeder tot op het laatst in haar vertrouwde omgeving is kunnen blijven. Dit was mogelijk door jullie betrokkenheid en door de goede zorgen welke ons moeder van jullie heeft gekregen. Daarvoor: een welgemeende dank je wel voor wat je hebt gegeven!

Palliatieve zorg
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x