Zorgplan

Van hulpvraag tot zorgplan

Een goed georganiseerde thuiszorg is essentieel om in de eerste plaats de oudere, maar daarnaast ook de mantelzorger te omringen met de steun van professionals. De basis van een goede organisatie is het zorgplan. Een dergelijk plan kan op uw vraag opgesteld worden door onze thuiszorgconsulent. Het is als een landkaart die u wegwijs maakt in uw eigen thuiszorgsituatie.

Hoe komt zo een zorgplan nu tot stand? Zoals hiervoor reeds aangegeven, heeft u na het stellen van uw hulpvraag een eerste gesprek met onze thuiszorgconsulent. Zij brengt uw noden in kaart, geeft u al een eerste aanzet over de mogelijke zorgverleners in uw regio en de steunmaatregelen en premies die voorhanden zijn. 

Indien u dit wenst, gaat zij nadien voor u aan de slag. Zij bekijkt op basis van de door u aangeleverde informatie welke diensten, die bij u in de regio aanwezig zijn, het best bij uw noden passen. Zij kijkt ook hoe deze samen kunnen werken en toetst bij hen af of zij beschikbaar zijn om u te helpen en binnen welke termijn zij bij u aan de slag kunnen. 

Na deze eerste aanzet houdt zij ook rekening met uw financiĆ«le situatie en werkt zij op basis daarvan voorstellen uit over subsidies en steunmaatregelen, en voor materiaal of andere logistieke ondersteuning die bij u in de gemeente en ruimere regio aangeboden worden. Eens zij deze informatie verzameld heeft, brengt zij dit samen in een zorgplan. Wanneer dit zorgplan zijn definitieve vorm gekregen heeft, volgt er een nieuw gesprek met onze thuiszorgconsulent om dit plan toe te lichten. Zij bezorgt u de contactgegevens van de voorgestelde diensten en laat u ook weten op welke termijn deze beschikbaar zijn om u te helpen. 

Daarnaast licht zij de subsidiemogelijkheden toe en toont zij u ook wat er mogelijk is aan logistieke en andere ondersteuning. Indien u dit wenst kan zij ook de zorg opstarten en de aanvragen voor steun en subsidies samen met u regelen. Dit is echter niet inbegrepen in het opstellen en aanmaken van het zorgplan en hier voor zal een beperkte meerprijs gerekend worden op basis van de gepresteerde uren. Omdat onze zorgconsulent kan vertrekken van een door CoZorg opgesteld zorgplan ligt deze prijs echter lager dan de standaardprijs per uur. 

Heeft u hier meer vragen over? Aarzel niet om ons te contacteren


Zorgplan
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x